Berichten

Lezing ‘Mindfulness voor kinderen’

Op vrijdag 9 februari geef ik een lezing voor ouders/leerkrachten over ‘Mindfulness voor kinderen’ in de leeftijd van 4-18 jaar.

Steeds meer jongeren ervaren stress, zij piekeren en ontwikkelen angsten. Dit kan onder andere ingegeven worden door de hogere eisen van de maatschappij, de hoeveelheid prikkels die zij ontvangen op een dag, maar ook door stress binnen het gezin. Dit kan leiden tot psychosociale problemen.

Ook kinderen zijn gebaat bij mindfulness. Vooral kinderen met stress en problemen met aandacht en concentratie profiteren van mindfulness.
 
In deze lezing leer je meer over de symptomen van stress bij kinderen/jongeren. Er is een introductie in mindfulness met daarbij oefeningen die binnen de opvoeding of les uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast zal er een toelichting gegeven worden op de training ‘Minder stress’ voor jongeren. Deze training zal gegeven worden voor zowel kinderen tot 12 jaar als voor kinderen van 12-18 jaar.
 
De lezing is bedoeld voor ouders en leerkrachten van kinderen tussen de 4 – 18 jaar
 
Wanneer: vrijdag 9 feb. van 19.30 – 21.30 uur
(inloop vanaf 19.15 uur)
 
Waar: Graaf Adolfstraat 35 H in Sneek (Pand 40)
 
Investering: € 15,-
De bijdrage kan vooraf óf op de avond zelf contant betaald worden.
Het is nodig om vooraf aan te melden. 

Samenwerking met StressCentrum

Sinds 2018 werk ik als Stress Specialist samen met het landelijke StressCentrum. Het StressCentrum biedt informatie, advies en hulp bij stress en burn-out aan particulieren en organisaties. Wij geven tips hoe je stress kan voorkomen en aanpakken en bieden hulp bij het herstellen van overspannenheid en burn-out.

Vanuit deze samenwerking verzorg ik workshops, trainingen, advies en begeleiding rondom Stress & Adem. Daarnaast werk ik mee aan de ontwikkeling van Stress Reductie programma’s.

Meer lezen over het StressCentrum? Neem dan een kijkje op www.stresscentrum.nl

Kaarsmeditatie voor licht en zachtheid rondom de feestdagen

De donkere dagen voor Kerst ……

Buiten in het kouder en de dagen zijn vaak grijs, nat en somber. In de aanloop naar de feestdagen ervaren veel mensen het gemis van een overledene nog sterker. Er is spanning en stress voor de (soms verplichte) drukte rondom Kerst, op het werk moet nog van alles worden afgerond en we willen ons huis en onszelf er tiptop hebben uitzien.

Deze kaarsmeditatie verwarmt je hart en brengt licht, zachtheid en liefde!

 

Vaker mediteren? Schrijf je deze maand nog in voor de Meditatie 10-daagse en ontvang 25% korting!

Nieuwsbrief december 2017

Wanneer het einde van het jaar nadert schotelt de commercie ons een beeld voor van gelukkige mensen in mooie kleding rond de kerstboom, een tafel vol heerlijk eten en sneeuw. De werkelijkheid ziet er vaak anders uit: de feestdagen zorgen nogal eens voor stress, spanningen en verdriet.

De nieuwsbrief van december staat vol tips hoe je de decemberstress het hoofd kunt bieden!

Lezing Personal Tuning en Epiphora Ademen

Epiphora Ademen is ontwikkeld in de Personal Tuning Therapie, het is een ademtechniek die bij dagelijkse beoefening grote geneeskracht heeft. Personal Tuning Therapie is een zelfgeneesmethode die is ontwikkeld door de fysio/- ademtherapeut Hans Timmerman, in samenwerking met reumatologen. Epiphora Ademen is met name zeer geneeskrachtig bij Fibromyalgie, lichte Auto Immuun aandoeningen, chronische pijn, slaapproblemen en algemene vermoeidheid. Het heft de bloedvaatverkramping op, waardoor de herstelkracht van het lichaam wordt geactiveerd.

Op 14 november houdt Hans Timmerman een lezing in Pand 40 waarin wordt uitgelegd wat Epiphora is. Aansluitend wordt er een start gemaakt met de praktische beoefening van de methode.

Ons motto: maak van de Selfhealer geen Einzelgänger!

Meld je daarom aan, en deel je Epiphora adem ervaring met andere beoefenaren!

 

Wanneer:

Dinsdag 14 november van 19.30 – 21.30 uur

Waar:

Pand 40, Graaf Adolfstraat 35H, 1e verdieping, Sneek

Investering:

€ 15,-, contant of per pin te voldoen.

 

Nieuwsbrief juni 2017

De nieuwsbrief van juni staat in het teken van de heilzame kracht van de natuur en de ademhaling. Wanneer je toe bent aan een inspirerende dag voor jezelf waar ontspanning, vitaliteit en zelfontwikkeling voorop staan, is de ‘Vaar je Vitaal’ dag echt iets voor jou! Daarnaast uitgebreide informatie over de methode Personal Tuning en een leuk nieuws over de samenwerking tussen Volksuniversiteit Friesland en BuroSterker.

http://mailchi.mp/71429523980c/nieuwsbrief-juni-195793