Kanoën

In de zomer van 2013 bereikte ik mijn dieptepunt … Na een kwartiertje kanoën met manlief, lag ik vervolgens 2 dagen in bed. Pijn, vermoeidheid … ik kon niet meer! Ik was 39 en de reuma (Artritis Psoriatica) had haar klauwen stevig om mij heen geslagen. Ik baalde, voelde mij verdrietig en af en aan ook nutteloos. Wat had mijn man aan mij, wat hadden mijn kinderen aan mij? Een vrouw en moeder die altijd moe was en de meest gewone dingen zoals het opendraaien van een pak sap, niet zelf kon. Soms verloor ik mijzelf even in die gevoelens, maar de vechter in mij kwam altijd snel weer boven.

Samen met mijn reumatoloog ben ik de zoektocht gestart naar symptoombestrijding op een natuurlijke wijze. We kwamen uit bij Personal Tuning, een methode waarin de Epiphora Ademtechniek centraal staat. Deze ademtechniek bevordert, in combinatie met houding en beweging, de geneeskracht van het lichaam door het dagelijks weghalen van oorzaken en het activeren van herstelkracht. Een afspraak was snel gemaakt en vanaf toen werd alles anders! Door het consequent toepassen van Personal Tuning verdwenen pijn en vermoeidheid. Ik wist niet wat ik meemaakte!! In een periode van 6 weken veranderde ik van iemand die structureel pijn had in iemand die weer gewoon de hele dag actief kon zijn, zonder pijn en vermoeidheid. Ik kon weer zelf m’n kaas schaven, het pak melk opendraaien en naar de winkel zonder daarna uitgeput te zijn. Het voelde als een zegen!

Het past bij mij om het negatieve in het leven aan te wenden tot iets positiefs. Van beroep uit verzuimmanager, HR adviseur en coach; ik wilde mijn ervaringsdeskundigheid inzetten voor andere mensen met reuma of andere chronische ziekten. En zo begon ik in 2014 aan een opleidingstraject tot ervaringsdeskundig coach voor het Centrum Chronisch Ziek & Werk. Een jaar later haalde ik mijn diploma om daarna direct verder te gaan leren. Ik wilde zelf Personal Tuning Therapeut worden en mijn eigen praktijk starten. Ik wilde mensen begeleiden naar de Sterkere versie van hunzelf. BuroSterker was geboren ….

In de zomer van 2016 zat ik in Frankrijk in een kano. Stiekem toch een beetje angstig, zou het echt goed blijven gaan? De laatste keer in een kano was immers een bittere teleurstelling …. Een uur lang heb ik intensief gepeddeld, samen met mijn gezin op het water. Ik voelde mij fit en sterk, en natuurlijk na dat uur best een beetje moe. De volgende morgen werd ik wakker, een snelle lichaamscheck bracht een lach op mijn gezicht. Ik voelde mij geweldig!

4.275 Replies to “Kanoën”