BuroSterker

Centrum voor Stressreductie, Ademtherapie en Meditatie

StressHerstel

Iedereen heeft wel eens stress, maar heb jij het altijd door wanneer je gestrest bent?

En weet jij hoe jij kunt werken aan StressHerstel?

 

Er zijn meerdere signalen die aangeven dat je stress hebt, vóórdat je het soms zelf doorhebt. Herken jij jezelf bijvoorbeeld in een of meer van onderstaande situaties?

 

Slecht slapen 

Stress is een van de belangrijkste oorzaken van alle veranderingen in het slaappatroon. Het kan dan gaan om niet in slaap kunnen komen en/of niet goed doorslapen tijdens de nacht.

 

Angst en rusteloosheid

Als je gestrest bent voel je je constant rusteloos en angstig.

 

Humeur
Stress beïnvloedt je hormonen en je stemming, hierdoor verlies je vaak je goeie humeur: je bent snel ongeduldig, geïrriteerd en boos.

 

In je hoofd continu bezig met je werk of andere ‘regel’ zaken

Stress zorgt er voor dat je lichaam en geest in de actie-stand blijven staan. Hierdoor ben  je in je hoofd voortdurend bezig met je werk, financiën en andere verplichtingen. 

 

Fysieke pijn

Stress leidt tot storing van het lichaam en veroorzaakt onder andere gespannen spieren, hartkloppingen, diarree, maagproblemen of pijn op de borst. Daarnaast is het vaak de reden van hoofdpijn, pijn in het lichaam en zelfs gewrichts- of spierontstekingen.

 

Haaruitval

Bij chronische stress is je lichaam overbelast. Dit heeft zelfs effect op de hoeveelheid haren die je verliest. Stress verandert de normale fysiologische functies van het lichaam en hierdoor verhoogt dit ook je haaruitval.

 

Schommelingen in gewicht

Stress veroorzaakt vaak gewichtsvariaties. Je hebt minder eetlust of gaat juist meer eten om emoties te dempen. Door een vertraging van je spijsvertering bij chronische stress ben je gevoeliger voor gewichtstoename.

 

 

Werken aan StressHerstel ?

Heb jij stress of een burn-out en wil je leren hoe jij meer balans kunt aanbrengen in je leven?

BuroSterker biedt StressHerstel! 

StressHerstel is een persoonlijk coachprogramma van 8 weken waarin JIJ centraal staat! Door een combinatie van coaching en lichaamswerk leer je over stress-signalen, het stress-respons-systeem en hoe je persoonskenmerken van invloed zijn op je vermogen om stress te hanteren. Inzet van lichaamswerk zorgt op korte termijn voor meer rust en innerlijke balans. Hierdoor kan je snel de weg omhoog weer vinden!

Je ontvangt advies, begeleiding en ontspanning via

  • Coaching
  • Ademtherapie.
  • Voetmassage
  • Access Bars
Stress Herstel